1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi Çanakkale Eceabat‘ta bulunmaktadır. Müze, Eceabat’ın en yüksek tepesinde yer alıyor.

Çanakkale Eceabat 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi Çanakkale Eceabat’ta 1915 Seddülbahir Savaş Malzemeleri Müzesi

Müze, üç katlı binadan oluşuyor ve ilk iki katında bölgenin önemli eserleri sergilenmektedir. Müzeyi tarihçi Ahmet Uslu yaptırmış. Müzenin giriş ve zemin katta bulunan tarihi değerler, gün içerisine birçok turist tarafından ziyaret edilmekte. Giriş kapısında Çanakkale Savaşı’nda askerlerin kullandığı çatallar, mermiler, mataralar, çeşitli madalyalar, kaşıklar, mermi kutuları, askerlerin giysileri ve ayakkabıları yer alıyor. Savaş sırasında yaralanan ve revire getirlip tedavi edilen askerler ve doktorları sembolize eden maketler bulunuyor. Arkadaşlarınızla birlikte Çanakkale Savaşı’nı hissetmek  istiyorsanız mutlaka müzeyi görmelisiniz.

Çanakkale’de gidilecek, gezilecek yerler. Tarih yazılan topraklarda görülmesi gereken yerlerin önerileri bizden, uygulamak sizden. Daha fazlasını isteyenler için de Çanakkale gezi rehberi hazırladık.

Çanakkale’de Gezilecek Yerler Yapılacak Şeyler

Çanakkale uçak bileti için promosyon isteyenler hemen bilet arama yapabilirler. Ayrıca TatilCity.NET dünyanın her yerine çok ucuz ve oldukça ekonomik fiyatlar ile uçak bileti de bulur.

Çanakkale uçak biletleri

Otobüs Bileti Kestiğimiz Bölgeler