Ukrayna’nın Turizm Bakanı Oleg Nemçinov, yapılan seyahat harcamalarıyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Yayınlanan verilere göre geçen yıl Ukrayna’ya 13.6 milyon turist geldi. Gelen turistler arasında en fazla para harcayanların başında Türkler, Almanlar ve Amerikalılar geliyor.
Türkler, Ukrayna’da 115 Euro harcarker, Almanlar 94 Euro ve Amerikalılar ise 95 Euro harcamış. Ukrayna halkı ise yurtiçi seyahatlerinde 30 Euro harcama yapıyor.
Ukrhaber’den Kadir Çurku’nun haberine göre Bakan Nemçinov coronavirus sonrasındaki gelişmelere ilişkin; “Turizmin gelişmesi artık hükümet için stratejik öneme sahip, bu yakın zamanda oluşturulan Turizm Kalkınma Ajansı’nın önceliği olacak; vatandaşlarımızın ne zaman yurtdışına güvenli bir şekilde seyahat edebilecekleri bilinmemektedir, ancak muhtemelen zorunlu gözlem altında geri döneceklerini açıkça anlamalıdırlar” dedi.
Covid-19 virüs salgınının azalmasıyla birlikte Türkiye’de 1 Haziran’dan itiraberen normalleşmeye geçecek. Yurtiçi şehirlere giriş ve çıkış yasağı kaldırıldı. Ancak 65 yaş ve 18 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor. Turizm sezonunuda açılağı Haziran ayında yurtdışı uçuşlar ise Haziran ayının sonunda gerçekleşeceği öngörülüyor. Kafe ve restoranlar hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak 1 Haziran tarihinde normalleşmeye geçerken eğlence mekanları ve tiyatrolar bu kapsama alınmadı.
Coronavirus salgını dünyada en fazla Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Türkiye, Çin, İran, Irak, Rusya başta olmak üzere 185 ülkeyi etkisi altına alarak binlerce insanın ölümüne neden oldu. Türkiye’de ise en fazla vaka İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara ve Zonguldak’da görüldü.
Yorum (0)