İstanbul’un kuzey batısında yer alan Arnavutköy sınırlarındaki Karaburun, İstanbul halkının özellikle haftasonlarını değerlendirdikleri ve Karadeniz’e kıyısı olan büyüleyici doğasıyla dikkat çeken sahil rotalarından biridir.
Burası aynı zamanda bir balıkçı kasabası olan bir mahalle… Bu yüzden buraya gelmişken mutlaka Gizli Bahçe’ye uğrayıp güzel bir kaç saat geçirebilirsiniz. Burada kano ve sörf yapabileceğiniz doğa sporlarını deneyimleyebileceğiniz malzemelerde bulunuyor. Aynı zamanda yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. Burada yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir tesis yok o yüzden her konuda tedarikli gelmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.
Karaburun, İstanbul’a 25 km mesafede yer alıyor. İstanbul Boğazı girişine ise yaklaşık olarak 29 km uzaklıktadır. Avrupa yakasında Kilyos’tan sonra en çok ziyaret edilen sahillerden biridir. Özellikle yaz aylarında ilgi gören eşsiz kumsalı ve balıkçı barınaklarıyla doğallığı bozulmamış bir yerdir.
Kış aylarında da gelip deniz manzarası karşısında huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Karaburun, Beşiktaş ve Kadıköy’e olan uzaklığı ise 60 km’dir. Karaburun Deniz Feneri ise Karaburun Koyu’nun arkasında yer alır. Dik yamaçlara yapılmış evleri gördüğünüzde buranın Karadeniz köyü olduğunu anlayabiliyorsunuz. Denizi oldukça dalgalı olduğu için yazın yüzmek için geldiğinizde çok fazla açılmamanızı tavsiye ederiz. Burada feneri ziyaret ederek güneşin batışını izleyebilirsiniz. Köy sokaklarını gezebilir bir köy kahvesinde duraksayıp köylülerle tavla oynayıp kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Bölge çok rüzgarlı olduğu için çocuklarınızla birlikte geldiğinizde uçurtma uçurabilirsiniz.
2006 yılında İstanbul Belediyesi’nin başlattığı mimari çalışmalar nedeniyle Karaburun İstanbul’un cazibeli tatil merkezi haline gelmiştir. Özellikle gençlerin ilgisi hayli yüksek. Eğer bir sörf tutkunuysanız buraya gelebilirsiniz. Bütün deniz ve doğa sporlarını rahatlıkla yapabileceğiniz bir konuma sahip.
İş stresinden ve şehir gürültüsünden kaçmak için ideal yerlerden biri olan Karaburun’da konforlu bir şekilde konaklayabileceğiniz tesislerde bulunmaktadır. Aynı zamanda kamp alanlarında olduğu bölgede arkadaşlarınızla birlikte gelip çadır kampı da yapabilirsiniz. Akşamları ateş yakıp şarkılar söyleyebilir, güneşin batışını izleyerek şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Piknik ve mangalda yapabilirsiniz.
Buraya gelebilmek için üçüncü köprüyü kullanabilirsiniz. Buradan 20 dakika bir mesafeden sonra Karaburun’a ulaşabilirsiniz. Şayet kendi aracınızla gelirseniz eğer, TEM otoyolundan Habibler tarafına ilerleyebilir, yolun sonunda köyü işaret eden levhaları takip edebilirsiniz. Bunun dışında İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Metro istasyonundan, Terkos minibüsleriyle köye gelebilirsiniz. Seferler ise sabah saat 6’da başlıyor. Bu minibüslerle 1,5 saatte ulaşabiliyorsunuz.
Yorum (0)